Dag 24: Moab

Mandag morgen blev kufferterne pakket endnu en gang. Vi er rigtig glade for vores investering i “packing cubes”, kubeformede lynlåsposer, som hjælper os med at holde orden i baggagen: en til tshirts, en til bukser/nederdele osv. Det giver betydeligt mindre rod i kufferten, og man kan pakke op og ned hurtigere.
Carolyn var sød og smurte madpakker til os i fine brune poser med navn på, og så var det tid at sige farvel endnu engang (resten af familien sagde vi farvel til i aftes, da de skulle tidligt op og på arbejde eller på lejr med skoleorkesteret).

Turen videre gik sydøstpå gennem nogle ret øde egne af Utah med flotte landskaber. Da vi kommer til Helper, bliver vi kaffetørstige og kører ind i byen. Det er en gammel mineby, som har set bedre tider, der er adskillige lukkede og forfaldne hoteller og butikker, men trods alt tegn på liv endnu med en hovedgade, som er ved at få nye fortove,  flere antikbutikker og en hyggelig lille cafe, som vi drikker vores kaffe udenfor. Inden vi kører videre, må vi lige et smut ind i antikbutikken overfor, som har mange sjove ting lige fra bildæk, gamle redskaber, et gaskomfur, saltbøsser (men Ole syntes absolut ikke vi skal starte vores egen samling ala den, vi så i Iowa for snart mange dage siden) til kassettebånd, dukkehoveder og et helt rum fyldt med julepynt.


Cafedamen rådede os iøvrigt til at tanke op senest i nabobyen, fordi der ingen tankstationer ville være de næste 100 km, og det viste sig også at være en tur gennem et meget øde, tørt, men fascinerende landskab – det er sjældent, man har mulighed for at se så meget ingenting!
Øst for Green River fandt vi en rasteplads med en flot udsigt og spiste vores lækre madpakker (Tak for mad, søde Carolyn!).

Kort før Moab kørte vi en tur ind i Canyonlands nationalparken. Det er en utroligt flot tur med de røde klipper, som vi kender fra naboparken Arches og Monument Valley lidt længere sydpå (tidligere i dag var landskabet mere lysegult). Der var varmt her i det sydøstlige Utah, 33 grader, men alligevel måtte vi hele tiden ud af bilen for at tage billeder af de røde klipper og det fantastiske landskab.

Fra Canyonlands kørte vi ind til Moab og fandt vores motel. Her mødte vi lidt senere Vores næste og sidste værter på denne tur, Helen og Bob fra Ouray i Colorado, som har tilbudt at komme til Moab med deres river raft for at give os en tur næste dag. Sammen kørte vi et stykke ud langs med Coloradofloden og fandt en lille strand, hvor vi fik et køligt bad i floden og en lækker picnic på stranden, mens vi lærte hinanden at kende. Bob og Helen fortalte blandt andet om deres år som lærere på amerikanske skoler i Honduras, Kuwait og andre steder. Da det begyndte at blive mørkt, kørte vi tilbage til vores motel i Moab. Bob og Helen skal overnatte på en lejrplads i nærheden, men vi skal mødes her ved floden igen i morgen tidlig.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *