Dag 17: Yellowstone

Mandag morgen stod vi tidligt op og sagde farvel til vores værtinde Deb, som skulle passe sin morgentræning, da hun om få uger skal bestige et af de høje bjerge i Yellowstone. Så spiste vi morgenmad, pakkede og tog afsked med Dan og deres livlige hunde. En af dem ville tilsyneladende gerne med på vores roadtrip, for den sprang ind på bagsædet af bilen!

Vi kørte vestpå, igen af rute 14 gennem nogle utroligt flotte landskaber op i bjergene. På et tidspunkt passerede vi Dead Indian-passet i 2453 meters højde, for så at komme ned i en dal og krydse en bro over Clarks Fork-floden, som løber langt nede i en dyb slugt. Så videre opad igen blandt bjerge, som blev endnu højere, ind iMontana og tilbage til Wyoming og ind i Yellowstone nationalparken. Det første tykke derinde kørte vi gennem Lamar Valley, et steppelandskab med mange bisoner, hvoraf nogle af dem også her tror, at græsset på den anden side af vejen er grønnere, med deraf følgende trafikkøer. Vi kom også forbi et forstenet træ, en stump af et over 2000 år gammelt Redwood træ, som kunne gro her, fordi klimaet tidligere var mildere her.

Ved Mammoth Hot Springs ligger parkens hovedkvarter i et gammelt fort og tilhørende militærbygninger. Udenfor gik elk og græssede på de grønne områder. Vi snuppede en is og kørte så til Mammoth Hot Springs terrasserne, som er aflejringer som danner terrasser i forskellige farver (jeg tror ikke, jeg kan forklare alt det geologiske, det må I selv google).
Ved Norris Geyser Basin gik vi en tur rundt om det, som hedder Porcelain Basin, hvor vi så de første af parkens ca. 600 geisere, bl.a. den store Steamboat Geyser. Videre rundt i den øvre del af det ottetal, som parkens veje danner, til West Yellowstone lige udenfor den vestlige indkørsel til parken (i Montana), hvor vi skal bo på et motel de næste par dage. Så købte vi lidt ind til morgenmad og spiste noget aftensmad, og så var det også tid at se dyner.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Dag 17: Yellowstone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *