Ude godt, men hjemme bedst

Ja, det er måske en lidt mærkelig undertitel til en blog, som handler om at rejse – men jeg vil netop gerne føle mig hjemme OGSÅ når jeg er ude og rejse – og det er derfor jeg er så vild med Homeexchange – det at bytte hus med en anden familie i ferien.

Min familie og jeg har nu holdt ferie på den måde over 20 gange i de sidste 12 år. Og vi elsker det! Og vi kan ikke lade være med at fortælle alle, som vi møder, om hvor pragtfuldt det er.

Det får selvfølgelig mange til at stille en masse spørgsmål – Er der nu sikkert? Hvordan gør man? Hvor kan man komme hen? Hvad koster det? Osv. Osv. Så nu har jeg besluttet at skrive en blog om vores oplevelser og om, hvordan du gør, hvis du selv får lyst til at prøve at bytte hus eller lejlighed i din ferie.

Jeg hedder Annemette Østergaard Henriksen, er 53 år, arbejder som underviser i engelsk, og bor midt i Jylland i et helt almindeligt halvgammelt hus med min mand og mit yngste barn. Mine to ældste børn er flyttet hjemmefra, men alle ungerne og deres kærester vil stadig gerne med os på husbytteferier af og til, de er lige så vilde med at rejse på den måde, som vi er.

Den første tur, som jeg vil fortælle om her på bloggen, er imidlertid ikke en traditionel husbytteferie, og ingen af mine børn skal med på turen. Min mand og jeg har gennem længere tid talt om at tage på et langt roadtrip i USA og denne sommer lader vi drømmen gå i opfyldelse. Husbytte egner sig ikke så godt til roadtrips, det er bedre til ferier, hvor man bor fast et (eller flere steder) og så kører på udflugter ud fra sin base. Men vi har tidligere byttet hus (eller lånt et hus af nogle husbyttere) i USA, så vi ved hvor gæstfrie og imødekommende amerikanerne er, og derfor fik vi lyst til at undersøge, om vi så i stedet kunne møde nogle amerikanske husbyttere undervejs.

Vi henvendte os til forskellige, som bor langs vores rute (som du kan læse mere om en af de nærmeste dage her på bloggen) og spurgte, om de havde lyst til at møde os og eventuelt havde lyst til at have os boende et par nætter. Vi fik en masse positive tilkendegivelser, nogle fra folk, som selv var ude at rejse eller havde andre gæster på de pågældende tidspunkter, men også fra fem forskellige par, som synes, det kunne være sjovt at få besøg af sådan et par danskere.

Så den næste måneds tid vil jeg her på bloggen fortælle om vores tur, om vores oplevelser, og om de mennesker, vi møder undervejs. Jeg håber, du har lyst til at læse med – også når vi kommer hjem og bloggen kommer til at handle om vore tidligere husbyttere og hvordan man gør.

PS Jeg er blognybegynder, så jeg håber, du tilgiver, hvis jeg ikke helt har styr på teknik osv. endnu.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *