Forventningens glæde

Der findes helt sikkert mange, som – når de skal på ferie – booker et fly og et hotel, pakker en kuffert og tager afsted. Så finder de ud af, hvad de skal se eller opleve, når de er ankommet til feriedestinationen – det haster ikke. Men sådan kan jeg slet ikke tage på ferie! Jeg ELSKER at tilbringe mange lange vinteraftner med at læse om mit feriemål, planlægge, hvad vi skal se og opleve – ja det er faktisk halvdelen af fornøjelsen for mig. Og når jeg så fortæller dig, at jeg har drømt om den her tur i mindst ti år, kan du sikkert godt regne ud, at der er blevet brugt rigtig mange aftner på at pløje igennem en stor stak rejsebøger, surfe rundt på nettet og sætte (mange) små røde prikker på et USA-kort.

Hvor skal vi så hen?

Vi startede med en idé om at ville køre tværs over USA fra kyst til kyst. Men det droppede vi ret hurtigt igen. Dels har vi allerede været på ture på både østkysten og vestkysten (det vil du kunne læse om her på bloggen senere på året, for der fik vi nogle fantastiske husbytteoplevelser), og dels syntes vi ikke, at vi fik tid nok til at se noget undervejs, hvis vi skulle køre så langt. Så vi er endt med en rute, som starter i Chicago og zigzagger vestpå gennem Illinois, Wisconsin, Minnesota, Iowa, Nebraska, South Dakota, Wyoming, Montana til Yellowstone National Park og derfra gennem Idaho, Utah  og Colorado, hvor vi så flyver hjem fra Denver efter 4 uger on the road!

rejserute

Jeg har prøvet at tegne vores rejserute her – den slår godt nok nogle sving, men det er fordi vi undervejs vil kigge  bl.a. på nogle af de steder, hvor danske (og andre) indvandrere slog sig ned, da de udvandrede til USA. F.eks. skal vi til Elk Horn i Iowa (hvis du ikke allerede har set udsendelsen “Danmark på prærien”, som fortalte om byen, så kan du se den her ) og til Danish Days festival i Viborg, South Dakota. Vi skal se en masse flot natur bl.a. i Badlands, Yellowstone og Grand Teton nationalparkerne, men vi skal også se de store åbne vidder med kornmarker, så langt øjet rækker. Vi skal køre gennem det vilde vesten – eller hvad der nu må være tilbage af den, og se rodeo, saloons osv. Jeg glæder mig helt vildt!

rejseguider

På billedet herover kan du se nogle af de bøger, som har inspireret os til vores rute.  Vi har også fundet en masse gode ideer og tips på internettet, ikke mindst på hjemmesiden René Frederiksen.dk. René har været på utroligt mange roadtrips i USA, og på sin side deler han gavmildt ud af inspiration og gode råd. I foråret holdt han desuden et fint arrangement i Århus, hvor vi var med og mødte andre roadtrippere, og hvor René kom med nogle gode forslag til vores rute.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *