Dag 11: 40 grader i Badlands

I dag gik turen lidt tilbage østpå igen for at se Badlands National Park. Første stop var i byen Wall, som er meget berømt i USA for sin drugstore. Eller det, som engang bare var en drugstore. Tilbage i trediverne gik butikken ikke så godt, men ejerens kone fandt på at sætte store skilte op langs motorvejen, der reklamerede med gratis isvand, og snart begyndte kunderne at vælte ind. Vi havde set de mange skilte på vejen vestpå, så vi måtte da lige ind og have en kop 5 cents kaffe (og en tallerken pandekager) og se på alle souvenirboderne.

Ved indkørslen til Badlands NP købte vi et årskort til de amerikanske nationalparker. Det kostede 80 dollar og kan godt betale sig, hvis man skal besøge en del parker, da de fleste koster 20 dollar for en bil. Der er plads til to underskrifter på kortet, så hvis man kender nogen, som skal afsted til USA inden for det næste år, kan man dele det.

Landskabet i Badlands er specielt, steppe afbrudt af åbne kratere, hvor klippen er eroderet delvist væk. Klipperne er grå-gule-rosa med striber, som tydeligt viser de forskellige lag. Stedet er meget goldt og barsk og man forstår godt at indianerne døbte det Badlands. Varmt var der også – i løbet af dagen sneg temperaturen sig op på 105 gr fahrenheit, dvs. 40 gr celsius, så det blev kun til korte gåture ud til udsigtspunkterne og tilbage til bilens aircondition.

På vejen hjem kørte vi gennem Rapid City downtown og kiggede lidt på butikker med indiansk kunsthåndværk og på nogle af de 42 statuer af amerikanske præsidenter, som står rundt omkring på gadehjørnerne i centrum. Vi kørte også lige forbi Chapel in the Hills, en tro kopi (i fuld størrelse!) af den gamle stavkirke i Borgund i Norge (som vores venner, Anne og Håkon, bor lige ved siden af). Kopien er bygget på initiativ af en norsk missionær i 60erne og bruges stadig til gudstjenester.

The Chapel in the Hills
The Chapel in the Hills

Om aftenen bagte vores vært, Kelly lækre sprøde pizzaer til os, og vi sad længe ude på terrassen i den lune sommeraften og snakkede om alt mellem himmel og jord inkl. juletraditioner!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *