31. Juli: Grand Falls til Quebec City

Efter morgenmaden på Motel Hilltop var vi lige nede et smut for at se vandfaldene ved dagslys, inden vi kørte fra Grand Falls med kurs mod Quebec City.

Det meste af vejen var på ret kedelig motorvej, men der var nogle flotte udsigter over St Lawrence bugten, hvor den snæverede ind og nærmest blev til fjord. Da vi kom til Quebec by kørte vi til forstaden Levis på sydsiden ad fjorden for at tage en lille færge over til centrum. Vores ven, André, i Montreal havde fortalt os, at den bedste måde at ankomme til byen på, var med denne lille færge, og der var da også en rigtig fin udsigt til den bakke, som Quebecs gamle by del ligger på, med det meget dominerende Chateau Frontenac – som IKKE er et slot, men et stort hotel bygget af det canadiske jernbaneselskab i sin tid.

Da vi var kommet i land, kørte vi ud til et stort shoppingcenter udenfor den gamle bydel. Ole ville gerne finde et par nye sko blandt andet, så vi daskede lidt rundt og så på butikker. Prisniveauet her er lidt lavere end i Danmark, men højere end i USA. Men man skal hele tiden huske at lægge den canadiske moms på 15% oveni, når man kigger på priser, den er nemlig ikke inkluderet i prisen på prisskiltet! (Og når man spiser på restaurant skal man udover momsen også tænke på de obligatoriske 15-20% drikkepenge, som det forventes, at man giver).

Da pengepungen var tom, kørte vi ind til den gamle bydel og fandt vores hotel. Senere gik vi en tur og fandt noget at spise, men der er mange turister i byen, så det gjaldt om at have lidt tålmodighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *