27. Juli: Fra ø til ø

Dagen i dag blev brugt på at komme fra Cape Breton Island til Prince Edward Island.

Vi “stod af” skolebussen og kørte i vores “egen” lille Hyundai Tucson et stykke sydpå af the Cabot Trail igen – der er ikke så mange veje her og så kunne vi samtidigt få kigget lidt på nogle af de mange kunsthåndværkerværksteder, som ligger langs med ruten. Så fortsætter vi på Trans-Canada Highway over Canso Causeway dæmningen til Nova Scotia.

Spiste frokost undervejs i Mother Webb’s Steak House, og glædede os til at vores næste overnatningssted har eget køkken og er midt i en by, så der skulle være gode muligheder for at købe ind og lave mad selv. Vi har fået utroligt meget lækker fisk og skaldyr på turen, men da udvalget af grøntsager ofte begrænser sig til pomfritter og coleslaw, trænger vi efterhånden til noget grønt.

Vi fortsatte ad Trans-Canada Highway og svingede nordpå udenom New Glasgow til havnen i Pictou, hvorfra vi snuppede færgen til PEI – Prince Edward Island – den mindste af Canadas provinser. Her var ombordkørslen anderledes effektiv end på Newfoundland-færgerne: De begyndte allerede at dirigere biler ombord, mens bilerne fra den forrige sejlads kørte fra borde! Man skulle heller ikke have billet – det er gratis at komme til PEI, man betaler først, når man forlader øen, enten via færgen eller via broen til New Brunswick.

Da vi kom  i land kørte vi til hovedstaden Charlottetown, hvor vi skal bo de næste tre nætter i en lille ferielejlighed i et nyistandsat gammelt hus midt i byen. Om aftenen købte vi ind i et stort supermarked lidt uden for bymidten.

English version

Today was spent getting from Cape Breton Island to Prince Edward Island.

We got off the school bus and drove our “own” small Hyundai Tucson. We followed the Cabot Trail again south for a while  – there aren’t all that many roads to choose from here, but then we also got a chance to look at a few of the many craft workshops along the Trail – something we didn’t have time for yesterday. Then on to the TransCanada Highway over the Canso Causeway to Nova Scotia.

Had lunch on the way at Mother Webb’s Steak House, and looked forward to having our own kitchen for a few days as our next accommodation is a small studio flat in the middle of a town so that we can cook ourselves. We’ve had a lot of really nice fish and seafood on this trip, but often the choice of vegetables have been fries and coleslaw, so we could do with some greens.

The Highway swung north and ended at the ferry harbour in Pictou, from where we took the ferry to PEI – Prince Edward Island – the smallest of the Canadian provinces. Boarding here was MUCH more efficient than on the Newfoundland ferries: they started boarding the cars even while the cars from the previous crossing where debarking! We didn’t even need a ticket, you don’t pay till you leave PEI, whether on the ferry or the bridge to New Brunswick. When we reached the island we drove straight to the capital, Charlottetown, where we’ll be staying for the next three nights in a newly renovated old house right in the middle of town.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *